گفتگوی نوروزی عید 98 با رحمان کلانتری، برگزار کننده رویداد ایدوکا

این واقعیت که حوزه استارتاپی استان پس از سال ها سرگردانی بین دستگاههای مختلف ، به مرور در حال شناختن است، خود گام مهمی است که به نظر می رسد در سال 1397 بیش تر محقق شده است.

اما باید برگردیم و به سال 96 نگاه کنیم؛ چه کردیم و چه نباید می‌کردیم؛ تجربه زیسته من می‌گوید اکوسیستم استارتاپی لرستان در سالی97، گامی به سمت پختگی برداشت. اعتمادبه‌نفس‌ها رشد کرد و افراد دست به جیب و سینه جلوداده بیشتری را دیدیم. بچه‌‌زرنگ‌هایی هم داشتیم که با نگاه نافذشان و با لهجه تا حدودی غلیظ لری از راه رسیدند و بازارهایی را ربودند، بعضی دیگر در سال 97، رفتار سهل‌تر و آسان‌تری در پیش گرفتند و البته آنچه هیچ‌کدام از فعالان اکوسیستم نباید از نظر دور بدارند و حتما در سال 98 وقتی برایش در نظر بگیرند، این است که نوشتن را تمرین کنند. چون بزرگ‌ترین ایده‌ها، فکرها و اعمال باید روی کاغذ بیایند. نوشتن، بخشی از فرایند توسعه فردی کارآفرینان است. پس باید جدی‌اش بگیرند. با همه موفقیت‌هایی که در سال 97 در اکوسیستم استارتاپی لرستان ثبت شد، چالش‌هایی هنوز هست و مشکلاتی هنوز وجود دارد؛ بانوان هنوز تعدادشان به عنوان بنیانگذار چشمگیر نیست؛ با همه این مسائل، سال 97، سال یکی‌شدن‌ها و جذب سرمایه‌های بزرگ بود. 

 نگرانی این است که استارتاپ‏ها برای ورود به بازار تجربه کمی دارند و بازار را نمی‎شناسند. صرف راه‌اندازی استارتاپ‌ به معنی استقبال بازار نیست. نگرانی اصلی از این ناپختگی است. ولی من به شدت امید دارم که این فضا در چندسال آینده راه خود را به خوبی پیدا می‎کند و همین افراد در سالیان پیش رو تجربه کسب می کنند  و اوضاع بهتر خواهد شد.

رویدادهایی همچون "ایدوکا" یادآور ظرفیت های بالای استانمان در حوزه فن آوری و کسب و کارهای نوپا است. جای خوشحالی است که ایدوکا به بزرگترین رویداد استارتاپی غرب کشور بدل شده است، ولی باید توجه داشت که برخی از استان های کشور در این زمینه از ما پیشتاز هستند و لازم است برای تسهیل کار استارتاپ ها در استان، کارهایی زیربنایی هم در بخش تامین سرمایه و هم در حوزه اصلاح قوانین و مقررات انجام دهیم.

بر اساس یک دیدگاه کلی، وضعیت بلوغ استارتاپهای کشور مناسب است اما استارتاپها در کشور و حتی استان با چالش تناسب محصول با بازار مواجه هستند.مشکلات مالی نیز یکی از سه مانع اصلی داخلی بیشتر استارتاپها محسوب می‌شود که کاملاً ملموس و قابل درک است؛ قریب به‌اتفاق استارتاپها با دغدغه مالی روبرو هستند.

حرکت در بستر فناوری به دلیل لازم نبودن سرمایه زیاد، امور را آسان تر می کند. همچنین می توان به نقش آفرینی دولت در تسهیل امور استارتاپ ها اشاره داشت.

 اولویت نخست ماندگاری و جسارت جوان‌های نوآور و خلاق هست که این ویژگی در جوانان لرستانی موج می زند.

باور به بخش خصوصی و باور به استارتاپ های موفق می تواند کمک کننده باشد.  بوت استرپ کردن کسب و کار روشی بسیار هوشمندانه برای شروع به کار استارتاپ است بشرطی که همه فن حریف باشید.

بوت استرپینگ (شروع کسب و کار بدون دریافت کمک مالیه) و به معنای دنبال کمک نگشتن نیست. این ارتباطات می‌توانند به‌اندازه‌ی یک سرمایه‌گذار بزرگ مفید باشند.

در نهایت، شما مسئول موفقیت خودتان هستید. اگر بتوانید از پس موانع اولیه‌ی تأسیس استارتاپ بربیایید، مسیر نتایج بعدی بسیار باارزش خواهند بود.

سال 98 سال تمرکز بر نوآوریه، بهار نوآوریه و قدم گذاشتن در مسیر توانمندی هاست.

محیط زیست رو جدی بگیریم، صنایع خلاق رو بارورتر کنیم.

 دنبال نام نباشیم. دنبال کار کار و کار باشیم. سال 98 سال شکوفایی باورها و تکیه بر دانایی و پشتکار خواهد بود.

 

پیام تبریک نوروز 98 رحمان کلانتری:

همت بلند دار که مردان روزگار

از همت بلند به جایی رسیده اند

خدای را سپاس که بهار دیگری بر ما ارزانی داشت  و « شکر خدای را که تواند شمار کرد؟» . در سال نو اگر دست در دست یکدیگر بگذاریم و با عزمی پایدار و اراده ای استوار خزانه استعدادهای خود را در راه خدمت به لرستان و ایران صرف کنیم، آنگاه لرستانی همیشه بهار خواهیم داشت.

نوروز را بر همه هم استانی های عزیزم خاصه اندیشه وران، کارآفرینان، نوآوران و فعالان استارتاپی لرستان فرخ باد می گویم.

 

سینا حیدری
Author: سینا حیدریWebsite: http://www.lorna.ir
سينا حيدری هستم، دانش آموخته MBA، طراح و توسعه دهنده وب، مدير عامل شرکت آسوتک و استارتاپ گردشگری تورآسو، جامعه ساز استارتاپی و برگزار کننده رويدادهای استارتاپی همفکر لرستان و يلدای کارآفرينان استارتاپی لرستان، مروج و تسهيلگر استارتاپی